У Нігерії пройшли масові маніфестації проти вбивства християн
  • Чтв, 24/05/2018 - 17:30

22 травня відбувся похорон 17 католиків, вбитих під час Літургії в Макурді. У всій Нігерії християни вийшли на вулиці, щоб протестувати проти цих злочинів. На думку кардинала Онайєнкана, ця подія – безпрецедентна.

У 54 містах Нігерії відбулись демонстрації проти вбивства християн у цій країні. Приводом для демонстрацій був похорон двох священиків і сімнадцятьох вірних, вбитих минулого місяця під час Літургії в єпархії Макурді. У похороні брали участь кільканадцять єпископів та кардинал Джон Онайєкан, а також віце-президент країни Ємі Осінбайо.

За словами кардинала, в Нігерії ще не було такого зрушення, і він сподівається, що це стимулюватиме владу гарантувати християнам більшу безпеку. «Сподіваюсь, що те, що відбувалось не лише на похороні, але й у всіх єпархіях Нігерії, виведе на світло проблему безпеки християн в нашій країні, оскільки впродовж останніх трьох-чотирьох років кількість вбивств зростає. Тепер до вбивств доходить мало не кожного дня. Так більше не може тривати. Щось повинно змінитись», - розповів він в інтерв’ю для Радіо Ватикану.

Своїм вірним кардинал наголошує, щоб зберігали спокій і не відповідали насильством на насильство, інформує wiara.pl.