У Нігерії в День захисту дітей молилися за звільнення 200 школярок, викрадених "Боко Харам"
  • Срд, 28/05/2014 - 16:35

Молитви за порятунок більше 200 школярок, викрадених терористичною організацією "Боко Харам", прозвучали по всій Нігерії в День захисту дітей, який відзначається в країні 27 травня.

Нігерійські діти зібралися на площі міста Енугу, щоб звернутися до Бога з проханням про допомогу школяркам, узятим в заручниці ісламістами. Учасники молитви тримали в руках плакати, що закликають до негайного звільнення дівчаток, передає The Nigerian Tribune. Студенти з усього штату Огун зібралися на стадіоні, щоб виголосити молитву. Місцевий губернатор закликав "Боко Харам" відпустити дітей, а представник парламенту звернувся до федерального уряду з проханням зробити все можливе для визволення школярок з рук терористів. Перша леді країни Патіенс Джонаттан, в свою чергу, отримала від дітей лист з посланням до "Боко  Харам", яке вони просили передати членам терористичної організації. У відповідь Джонаттан пообіцяла доручити це раднику з безпеки.

Під час святкування Дня захисту дітей популярний в Нігерії музичний виконавець Yinka Ayefele закликав жителів країни молитися за долю школярок і зажадав, щоб влада вжила заходів щодо забезпечення безпеки дітей по всій Нігерії. "Нам потрібно подбати про їхнє майбутнє. Можу тільки припустити, скільки болю відчувають батьки дівчаток, яких " Боко Харам "тримає в заручниках такий тривалий час", - сказав він.

Нагадаємо, 276 школярок були викрадені 14 квітня з ліцею в населеному пункті Шибок на північному сході Нігерії. За даними поліції, 53 школярки змогли втекти, ще частину дівчаток звільнили силовики. Однак більш як 200 дітей досі залишаються в заручниках і про їх долю мало що відомо.

27 травня, влада Нігерії повідомила, що встановили місцезнаходження викрадених, але не уточнили, де вони утримуються. Начальник штабу оборони Нігерії Алекс Бадеха заявив, що силовий варіант звільнення дітей виключений, тому що піддає серйозній небезпеці їхнє життя. Штурм притулку може призвести до того, що терористи вб'ють школярок. Викрадачі з " Боко Харам", яку Рада Безпеки ООН минулого тижня включила до списку терористичних організацій, пов'язаних з "Аль-Каїдою", вимагають в обмін на заручниць звільнити захоплених владою членів їх угруповання.

За матеріалами www.newsru.com