У Нігерії за місяць вбито кілька десятків християн
  • Пон, 22/07/2013 - 21:06

У нігерійському штаті Плато тривають міжетнічні та міжрелігійні конфлікти. За останній місяць тут було вбито кілька десятків християн.

Згідно ANS, в селі Діну на півдні штату бойовики розстріляли 6 християн через місяць після того, як в результаті сутички з пастухами фульбе був убитий місцевий житель, християнин.

18 червня кочівники вбили 40-річного Тома Вонгієна в селі в Бакін-Риджия. 4 будівлі церкви були зруйновані.

За інформацією Morning Star News, кочівники-мусульмани племені фульбе і місцеві жителі племені тарок, переважно християни, звинувачують один одного в викраденні худоби та насильстві, яке  наступило після цього. Ісламські угрупування підозрюють у розпалюванні антихристиянської ворожнечі.

27 червня понад 30 християн − чоловіків, жінок і дітей − були вбиті в районі Лангтанг. Спочатку представник військових «Special Task Force» капітан Саліс Мустафа заявив, що жителі сіл Магама, Болгонг і Каркаші зазнали нападу скотарів племені фулані, які нібито помстилися за викрадення худоби. Пізніше командир STF Генрі Айола спростував інформацію, звинувативши у вбивствах ісламських екстремістів, імовірно, не нігерійського походження. 2-ох бойовиків затримали, але військові не дали більше жодної інформації про особи нападників.

За інформацією Morning Star News, кількість убитих за останній місяць християн в штаті Плато може перевищувати 70 осіб.

Згідно Operation World, християни становлять 51,3% населення Нігерії (158.2 млн.) і живуть, в основному, на півдні країни. Чисельність мусульманського населення не перевищує 45%. Воно зосереджене, головним чином, на півночі.

За матеріалами www.sedmitza.ru