У Німеччині осквернили католицький храм
  • Птн, 23/08/2013 - 21:35

У німецькому Нідерельберті осквернена церква католицької парафії св. Йосипа. Невідомі злочинці зруйнували сакральні предмети, осквернили вівтар, залишили в храмі фекалії, пише Rhein-Zeitung.

Пошкоджені Розп'яття, зламані великодні свічки. Поліція припускає, що злочин було скоєно серед білого дня. Поліцейські взяли зразок ДНК для визначення злочинців. Парафія пропонує 500 євро кожному, хто допоможе в розкритті злочину.

Це вже не перший випадок осквернення церкви в Нідерельберті.

Повідомлення про руйнування і крадіжки в християнських церквах і цвинтарях все частіше зустрічаються в німецькомовній пресі. ЗМІ пишуть про пошкодження парафіяльного майна і крадіжки із скриньок для збору пожертвувань і часто не згадують про осквернення святинь, які, як правило, відбуваються, оскільки злодії не обмежуються тільки крадіжкою, вони ламають хрести та інші сакральні предмети, влаштовують багаття зі священних книг, забирають мощі й Найсвятіші Тайни. Крім того, повідомлення про розкриття подібного роду злочинів, покарання злочинців у німецькомовних ЗМІ зустрічається також вкрай рідко – таке мало кого цікавить.

За матеріалами www.sedmitza.ru