У Німеччині почастішали напади на християн
  • Суб, 03/02/2018 - 10:25

У 2017 році в Німеччині зафіксовано майже 100 цілеспрямованих нападів на християн, скоєних на релігійному грунті. Серед цих злочинів - одне вбивство, дев'ять випадків нанесення тілесних ушкоджень та один підпал, повідомляє DW з посиланням на дані Федерального відомства з кримінальних справ.

Близько чверті інцидентів - напади на церкви, а також щодо символів християнської віри. Щонайменше 14 випадків є "злочинами, вчиненими на ґрунті ненависті до християнства" біженцями та особами, які подали прохання про надання притулку, вказують далі ЗМІ. Вбивство, про яке згадується в повідомленні газет, відбулося в квітні 2017 року Баварії і в даний час є предметом судового процесу.

Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Херрман (Joachim Herrmann) в інтерв'ю Funke Mediagruppe підкреслив, що інтеграція в Німеччині має на увазі "беззастережне" прийняття християнсько-західних цінностей. "Той, хто хоче тут жити, в обов'язковому порядку повинен відмовитись від ворожих по відношенню до християнства поглядів", - закликав він, додавши, що мова йде не про побажання до біженців, а про "настійливу вимогу".

Експерт з внутрішньої політики фракції ХДС / ХСС у бундестазі Ансгар Хевелінг (Ansgar Heveling) в свою чергу назвав "тривожною" інформацію про подібні злочини. Потрібно зробити все необхідне для захисту християн і християнських установ, вказав він. "За такі напади необхідно жорстко і послідовно карати", - додав він.