У Німеччині проходить міжнародна конференція на тему переслідування християн
  • Срд, 13/11/2013 - 12:34

У Швебіш-Гмюнде 10-13 листопада проходить міжнародний конгрес на тему переслідування християн у сучасному світі. Більше 500 експертів, політиків, журналістів з Німеччини, Австрії та Швейцарії приймають участь у зустрічі, організованій «Christliche Gästezentrum Schönblick» і євангелічним агентством новин Іdea у  співпраці з 30 протестантськими і католицькими благодійними правозахисними організаціями.

У вступному слові голова фракції ХДС/ХСС Фолькер Каудер розкритикував ставлення ЗМІ до проблеми гонінь християн, заявивши, що журналісти і політики легко погоджуються виступати в ролі захисників прав гомосексуалістів, але не переслідуваних християн. Навіть у християнських громадах Заходу спостерігається байдужість до цієї теми.

Більш ніж у 100 державах християни сьогодні зазнають переслідувань, насамперед - в ісламських країнах. Повідомлення про свободу віросповідання, якою нібито користуються християни в Китаї, Каудері назвав брехнею. Він зазначив, що мусульмани люблять скаржитися на антиісламські настрої в європейському суспільстві, але при цьому самі обмежують права меншин у своїх країнах. Тема свободи віросповідання, зі слів Каудера, залишиться однією з головних у зовнішній політиці.

Колишній президент Папської ради зі сприяння християнської єдності кардинал Вальтер Каспер назвав скандальним той факт, що випадки антихристиянського насильства, у т. ч. вбивства християн за віру, рідко знаходять відображення в ЗМІ.

Спеціальний доповідач з питань свободи релігії при Раді з прав людини ООН професор Хайнер Білефельдт назвав право на зміну релігії лакмусовим папірцем дотримання свободи віросповідання. В ісламських країнах типу Пакистану воно практично відсутнє.

За матеріалами www.sedmitza.ru