У Німеччині скасували слідство щодо колишнього єпископа Лімбурга
  • Чтв, 03/07/2014 - 22:06

Німецька прокуратура не порушуватиме розслідування у справі колишнього єпископа Лімбурга, оскільки немає достатньо підозр для початку кримінального процесу щодо священика. У березні єпископ Франц-Петер Тебартц-ван Ельст перестав керувати єпархією після того, як його відставку прийняв Папа Франциск. Проблемою виявилося порушення у будівництві єпископської резиденції. Кошторис, який на початку складав 5,5 млн. євро, тепер оцінили у 31 млн. євро.

У справі єпископа Тебартца-ван Ельста вже висловила свою думку спеціальна комісія, призначена німецьким єпископатом. Навесні вона представила всебічний рапорт, у якому задокументувала низку занедбань колишнього ординарія Лімбурга. У той же час тривало розслідування прокуратури, до якої надійшло кілька повідомлень про імовірність вчинення злочину священиком. Тепер прокуратура стверджує, що немає достатніх доказів, аби виправдати початок слідства. Виявили низку порушень канонічного права, а це, як зазначає прокуратура, може з’ясовуватися тільки в Церкві.

Апостольський адміністратор у Лімбургу єпископ Манфред Гроте вже підтвердив, що зараз відбувається церковне внутрішнє розслідування. Нещодавно катедральний капітул у Лімбургу вибачився перед громадськістю і зізнався, що у багатьох справах, пов'язаних з будівництвом резиденції, він не зміг контролювати ситуацію. Раніше саме частина членів капілули звинуватила єпископа Тебартца-ван Ельста в марнотратстві. Зараз єпископ Франц-Петер Тебартц-ван Ельст живе на території єпархії Регенсбурга.