У Німеччині завершився Конгрес Віри
  • Пон, 02/09/2013 - 15:41

Урочистою літургією, котру очолив Архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської ради у справах нової євангелізації, закінчився в Аугсбурзі 13 Конгрес Віри, організований Форумом Німецьких Католиків.

Як повідомляє wiara.pl, упродовж трьох днів сотні віруючих з усієї Німеччини взяли участь у катехизації, літургії та мистецькій програмі. Основною темою цьогорічного Конгресу були Рік Віри і нова євангелізація.

Місцевий ординарій, єпископ Конрад Здарса застеріг, що "віруюча людина схильна до комфорту, а також залізти в окоп і дивитися на інших зверхньо." Але віра передбачає постійно йти від себе до інших. "Йдеться про навернення серця, а не лише про виконання релігійних практик". Єпископ Здарса закликав свідчити про Христа у кожній професії.

Організатор Конгресу і глава Форуму Німецьких Католиків проф. Губерт Ґіндерт сказав, що зустріч мала на меті спричинити пробудження серед німецьких католиків. Але цей перелом, відзначив Ґіндерт, можливий не через залучення консалтингових фірм, а через покаяння і віру в Ісуса Христа.

В інтерв'ю Радіо Ватикану проф. Ґіндерт нагадав, для чого взагалі було засновано Форум Німецьких Католиків: "У наших німецьких церковних структурах та інституціях, таких як єпархіальні ради та Центральний Комітет Німецьких Католиків часто чути нарікання і критику, а це не будує. Ми хотіли зібрати католиків, які дбають про Церкву".

Форум Німецьких Католиків заснований тринадцять років тому як відповідь лівому і політично заангажованому Комітету Німецьких Католиків. Форум об'єднує понад 40 спільнот і консервативних організацій, у тому числі Молодь 2000, Спільноти Благословень і Еммануїл, а також чисельні pro life рухи.