У німецьких таборах для біженців мусульмани переслідують християн
  • Птн, 15/01/2016 - 14:15

У німецьких таборах для біженців мусульмани переслідують християн.

Про це повідомляє о. Даніель Ірбітіс, преор православного монастиря св. Григорія, а також член німецької ради у справах інтеграції. Кожного дня він допомагає одновірцям з Дамаска. На його думку, масштаби переслідувань настільки великі, що багато християнських біженців воліють повернутися на батьківщину, охоплену війною, аніж жити в таких умовах.

Про становище християн у таборах для біженців у вересні повідомляв щоденник «Die Welt», пишучи, що мусульмани трактують їх як тварин і погрожують їм смертю. Тепер о. Даніель написав про це в листі до федерального міністра Петера Альтмаєра. Він зазначає, що християни Сирії, Еритреї та інших країн зіткнулися в німецьких таборах з образами, переслідуванням та насильством. На жаль, це не поодинокі випадки. У найгіршому становищі є колишні мусульмани, які охрестилися. Для мусульман вони відступники і не мають права жити. Ось чому вони бояться ночувати в таборах для біженців і часто шукають ночівлі в церкві.

У листі до міністра Альтмаєра о. Даніель вказує, що німецький закон не повинні бути поблажливими щодо мусульман. Він вважає неприйнятним те, що поліція не втручається в ці справи.