У Нью-Йорку почали роздавати безкоштовні таблетки для переривання вагітності. Вони доступні кожному
  • Втр, 24/01/2023 - 12:37

Клініка в нью-йоркському Бронксі почала безкоштовно роздавати таблетки для переривання вагітності. Вони доступні кожному, незалежно від місця проживання. Ще три лікарні в Нью-Йорку запропонують подібну можливість.

Мер Ерік Адамс оголосив, що ліки, які використовуються для вбивства ненароджених дітей в утробі матері, будуть доступні безкоштовно в чотирьох державних клініках Нью-Йорка. Це відповідь місцевої влади на повалення Roe vs. Wade, який сприяв абортам на вимогу в Сполучених Штатах.

Ерік Адамс у своєму виступі заявив, що повалення Roe vs. Wade “піддало небезпеці здоров’я жінок по всій країні”. «Це було рішення контролювати жіночі тіла, вибір і їхню свободу», — сказав мер Нью-Йорка, який вирішив зробити таблетки для переривання вагітності доступними для всіх, незалежно від місця проживання. Це означає, що люди за межами Нью-Йорка також зможуть отримати смертоносні препарати, які призводять до викидня.

Адамс сказав, що з 18 січня влада почне запроваджувати медикаментозні аборти в “клініках сексуального здоров’я” Нью-Йорка. Він додав, що місто проводить медичні аборти в одинадцяти державних лікарнях, але програму буде розширено, щоб включити таблетки для переривання вагітності, щоб «охопити більше жителів Нью-Йорка».

«Жодне інше місто в країні чи світі не має департаменту охорони здоров’я, який би надавав медикаментозні аборти», — хвалився Ерік Адамс. «Ми перші», – зазначив місцевий урядовець, пов’язаний з Демократичною партією.

Міське управління охорони здоров’я фінансуватиме розширення випуску таблеток для переривання вагітності зі свого фонду «послуги сексуального здоров’я». Грант на ці цілі становить аж 1,2 мільйона доларів.

Нагадаємо, що в 2000 році FDA США класифікувало вагітність як «хворобу». Це дозволило визнати таблетки для переривання вагітності «ліками», що призвело до їх схвалення та допуску до використання.