У Пакистані двоє неповнолітніх затримані за звинуваченням в «богохульстві»
  • Птн, 13/10/2017 - 12:20

У Пакистані двоє неповнолітніх, які працювали прибиральниками, були звинувачені в «богохульстві» після того, як вони нібито спалили священні для мусульман сторінки Корану, повідомляє сайт LEAD (Legal Evangelical Association Development).

28 вересня в поліцейській дільниці Бунге Дхонга, Бехавалнагар, було зареєстровано справу за обвинуваченням неповнолітніх, фігурантами якої стали: християнин Вішал Масіх і індуїст Бхола Рам, які працювали прибиральниками в Цивільному госпіталі в Бунге Дхонга в Бехавалнагаре.

Згідно з повідомленням представників поліції, які затримали юнаків,  «богохульство» було скоєно у вищезгаданій лікарні. У поліції стверджують, що отримали телефонний дзвінок від місцевого журналіста, який повідомив, що Вішал, син Таріка Масіха, спалив державний документ, деякі сторінки якого містили вірші з Корану.

Заявник стверджує, що інцидент стався 27 вересня 2017 року. Після того, як поліція була поінформована, її представник прибув на місце події. Поліцейський стверджує, що про інцидент був також проінформований лікар лікарні, який подав скаргу в поліцейську дільницю, проте не підтвердив інформацію про спалювання віршів Корана.

Пакистанський закон про «богохульство» - дуже болюче питання, яке може повністю скалічити життя обвинуваченого в будь-якому місці країни, і для цього достатньо лише твердження про те, що християнин образив іслам. Християни Пакистану знаходяться в постійному страху, багато приховують свою приналежність до християнської віри, щоб уникнути звинувачень в «богохульстві».