У Пакистані мусульмани викрали 15-річну християнку Шаму Насір
  • Пон, 16/09/2013 - 22:04

Інцидент стався 22 серпня, через кілька днів після того, як троє мусульман − Умар Сагхар, Мухаммад Кшіф і Шахід Назір, які  викрали  дівчинку, − намагалися змусити її батька Насіра Масіха прийняти іслам. Насір відмовився, тоді всі троє повернулися в його будинок через кілька днів, побили дружину і дітей і забрали з собою дівчинку.

У поліції, куди Масіх прийшов подати заяву про викрадення, йому сказали, що його дочка прийняла іслам і вийшла заміж за Умара Сагхара. Поліцейські принижували Масіха та інших християн, які прийшли з ним, і пригрозили посадити у в'язницю, якщо ті прийдуть ще раз.

Після звернення сім'ї в правозахисну християнську організацію «Rescue Christians» батькові вдалося домогтися зустрічі з дочкою, під час якої він довідався, що її насильно утримують в будинку мусульманина. Дівчинка заявила, що була зґвалтована. Після медичного огляду адвокати подали заяву про викрадення і зґвалтування та провели зустрічі з мусульманськими священнослужителями і впливовими політичними діячами, намагаючись домогтися повернення дівчинки. Родина сподівається, що їм вдасться повернути дочку назад.

За інформацією фонду «Masihi», що захищає права меншин в Пакистані, в країні відомі сотні подібних випадків. Більшість дівчаток так і не вдається повернути в сім'ю.

За матеріалами www.sedmitza.ru