У Пакистані понад сто будинків спалили в християнському кварталі міста Лахор
  • Нед, 10/03/2013 - 19:02

Натовп мусульман у столиці пакистанської провінції Пенджаб Лахор, розгніваний припущенням про святотатство громадянина християнського віросповідання, в суботу, 9 березня, влаштував погром у християнському кварталі. Спалили понад 100 будинків.

Заворушення спровокував арешт поліцією 26-річного християнина через підозру у святотатстві щодо ісламу (святотатство – кримінальний злочин у Пакистані).

Незабаром після цього натовп мусульман розпочав погром у районі Джозеф Колоні. Протестувальники закидали камінням поліцейських, постраждали декілька осіб.

Поліція звернулася до ісламського духовенства із закликом заспокоїти людей. Глава Вищої ради улемів Пакистану Алама Тахір Ашрафі у відповідь заявив, що мусульмани повинні утримуватися від насильницьких дій, що створюють "неправильне уявлення про країну".

Він також закликав уряд забезпечити захист християнам. Християни становлять близько 5,8% населення Лахора.

Нагадаємо, в серпні 2012 року поліція Пакистану заарештувала одинадцятирічну дівчинку-християнку, обвинувачену в спалюванні сторінок з Корану.

Представники християнської спільноти стверджують, що у дівчинки синдром Дауна. Її заарештували на вимогу розлюченого натовпу, що погрожував підпалити будинки місцевих християн на околиці пакистанської столиці Ісламабада. Сім'я дівчинки і її близькі залишили свої будинки в цілях безпеки.

За матеріалами http://rus.newsru.ua