У Пакистані ще четверо християн звинувачені "в богохульстві"
  • Чтв, 22/05/2014 - 17:27

Проти чотирьох християн в Пакистані 17 травня порушено справи за звинуваченням "у богохульстві". У селі Мірпур-Хас, провінція Сінд, мусульманин Хафіс Шах Фахад в поліції заявив, що християни Хавед Масіх, його дружина Націа, Роз Маррі і Девід Кавелл проповідували на залізничній станції і, «тим самим, образили почуття мусульман». Згідно з "InfoCatolica", поліція заарештувала всіх 4 християн.

Водночас портал повідомляє про звільнення злочинця, який убив Боот Масіха - 50-річного християнина, який працював у ювелірному ринку Ліакатабада в Карачі. 14 вересня 2013 серед білого дня мусульманин на ім'я Мухаммад Аріф зарізав його з криками: «Аллах акбар! Я вбив богохульника!» На майданчику були присутні кілька людей, але ніхто не допоміг Масіхові врятуватися.

«Відтоді моя сім'я перебуває у великій скруті, - заявив син убитого Джордж Масіх. - Ми втратили роботу, ніхто не хоче нас наймати».

Ще одне вбивство звинуваченого "в богохульстві" скоєно 16 травня. У Пенджабі в поліцейській дільниці підліток-мусульманин вбив Халіла Ахмада - члена громади ахмаді, яких суніти і шиїти вважають сектою.

Також не так давно пролунали звинувачення "в богохульстві" проти популярного телеканалу Geo TV. Сахібсада Хамід Раса, президент мусульманського форуму «Sunni Ittehad Council», звинуватив телеканал в «образі релігійних почуттів мільйонів людей» і видав фетву із закликом мусульманам бойкотувати цей канал. Ісламському лідерові не сподобалося, що Geo TV транслював зображення танцю під суфійську музику.

За матеріалами www.portal-credo.ru