У Пакистані створили Національну раду з прав меншин
  • Чтв, 26/06/2014 - 11:22

Верховний суд Пакистану наказав урядові створити Національну раду прав меншин. Рада  має бути незалежним державним органом і стежити за становищем етнічних і релігійних меншин, особливо за випадками дискримінації та насильства.

Верховний суд взявся за цю справу через рік після погрому в англіканській церкві в Пешаварі, де загинув 81 християнин. У постанові, яка налічує понад 30 сторінок, також засуджено підбурювання до ненависті щодо меншин і порушення Конституції.

Пол Бхатті, колишній міністр у справах меншин, який є лідером Альянсу меншин, сказав Радіо Ватикану, що пакистанські християни приймають рішення з радістю, але без ентузіазму. Оскільки у минулому було ухвалено багато таких рішень, але вони не мають істотного впливу на становище меншин.

«Це добре рішення пробуджує надію. Це показує, що Верховний суд зацікавлений в нас, чого в минулому не було. Однак навіть якщо перед кожною з церков буде 50 тис. солдатів, це нічого не змінить, поки ми не можемо впоратися з цією фанатичною ментальністю та ідеологією, поки Пакистан не перестане навчати дітей ненависті до меншин. У минулому влада неодноразово ухвалювала подібні рішення, але на практиці становище меншин не змінилося. Ще так багато християн сидять у в'язниці, тому що їх звинуватили в богохульстві або представили неправдиві свідчення проти них. Для цих людей нічого не зробили», – сказав пакистанський політик.