У Пакистані за місяць зареєстровано 4 справи про «богохульство» проти християн
  • Чтв, 28/11/2013 - 20:41

У Пакистані після теракту в Пешаварскій англіканській церкві 22 вересня, коли загинуло 96 християн, за місяць зареєстровано 4 справи про «богохульство» проти християн. Згідно World Watch Monitor, це в 4 рази більше, ніж у середньому за місяць за останні 2 роки.

25 вересня Асіфа Парваіса в Лахорі звинуватили в «богохульстві» через «образливе» смс, яке його знайомий мусульманин Саїд Ахмед Кокар отримав з його номеру (сім-карта була втрачена Парваісом місяцем раніше).

Справу про «богохульство» проти Уберта, Ільяса і Бабара Масіхів в провінції Сінд зрештою закрили. Але 300 сімей християн протягом 2 тижнів змушені були ховатися, побоюючись помсти.

8 жовтня була зареєстрована справа про «богохульство» проти Аднана Масіха в Лахорі. Обвинувачений втік, але потім був узятий під варту. Його сім'я перебуває під тиском поліції.

27 жовтня троє компаньйонів - Тарік, Варіс і Мунавар Масіхи, що займалися продажем феєрверків, стали жертвами нападу натовпу мусульман, які святкували весілля і виявили в феєрверках сторінки з віршами з Корану. Їх також звинувачують в «богохульстві».

За матеріалами www.sedmitza.ru