У пакистанському селі з мусульманською більшістю християнам заборонили мати свій храм
  • Срд, 06/06/2018 - 13:18

Християнам із пакистанського села в провінції Панджаб наказали забрати із свого храму будь-який символ, що вказує на приналежність до християнства. Шість місяців тому їх змусили підписати форму, в якій вони заявляють, що більше не проводитимуть своїх богослужінь.

Загалом в селі Найя Сарабах проживає 40 християнських сімей. Останнього разу їм вдалось провести богослужіння напередодні Різдва.

Переважну більшість населення села становлять мусульмани і вони проти того, щоб на території села була розташована церква. Єдине, на що можуть розраховувати місцеві християни – що місцева адміністрація погодиться виділити їм територію за межами села. Тоді мусульмани планують зобов’язати християн продати будівлю теперішньої церкви.

Усі місцеві християнські сім’ї є бідними. «Ми не прагнемо жодного конфлікту», - зазначив один з їх лідерів. – «Якщо місцеві мусульмани не хочуть, щоб християни молились серед них, тоді вони повинні запропонувати альтернативне місце. Наші сім’ї – бідні і не мають ресурсів для купівлі іншої території для побудови ще однієї церкви», інформує worldwatchmonitor.org.