У Палаці культури в Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди 10-ти ліття відновлення структур УГКЦ на Волині
  • Нед, 16/09/2018 - 11:19

15 вересня 2018 р. Б. у Палаці Культури в Луцьку відбулася урочиста академія з нагоди святкування 10-ти ліття відновлення структур УГКЦ на Волині.

В пообідній час до Палацу зібралися вірні та запрошені гості для того, щоб заново пережити та пригадати історію нашої Церкви. Дійство відбувалося під музичний супровід академічного камерного оркестру «Кантабіле».

Всіх учасників святкування привітав Екзарх Луцький владика Йосафат Говера, який говорячи про силу Христової Церкви навів приклади з історії не тільки християнської України, а ще з часів біблійних. Він відзначив, що непереможність правди Христової дає вірним надію на перемогу у боротьбі зі злом. Владика зазначив, що за 10 років відновлення структур УГКЦ на Волині греко-католицька Церква виросла не тільки якісно, а й кількісно: кожного року відкриваються нові храми, засновуються нові парафії; до екзархату приходять служити нові священики.

Серед гостей були представники влади: Голова Волинської ОДА п. Олександр Савченко, в. о. міського голови Луцька п. Григорій Пустовіт, представники дипломатичного представництва Польщі у Луцьку. Особливим гостем заходу був владика Дмитро Григорак, єпарх Бучацький. У привітальному слові владика згадав своє служіння у Луцьку та наголосив на важливості несення у світ основної ознаки християнина – Божої Любові.

На закінчення ведучий подякував всім присутнім та запросив до участі у святковій архиєрейській Літургії 21 вересня о 12:00; у день Празника Різдва Пресвятої Богородиці у катедральному храмі на вулиці Львівській 1б.

ФОТОЗВІТ