У Папській Академії наук проходить конференція з викорінення бідності
  • Пон, 01/07/2013 - 16:50

1 липня в Папської академії наук відкрилася міжнародна конференція на тему "Бідність, публічне багатство і міцний розвиток – глобальні виклики нового тисячоліття". Її роботу відкрив кардинал Франческо Кокопальмеріо, голова Папської ради з інтерпретації законодавчих текстів. Чи бідність – це небажаний побічний ефект господарювання, чи свідомий наслідок поганої економічної моделі суспільства споживання? Доповідач закликав учених з різних країн подумати про це на сьогоднішній зустрічі, тому що для забезпечення миру і процвітання майбутніх поколінь необхідно зрозуміти коріння бідності.

Результати своїх досліджень представляє зібраним у Папській Академії вченим і богословам американський економіст Джеффрі Девіс Сакс. Цей експерт упевнений в тому, що сьогодні бідність є структурним результатом економічної та екологічної кризи, викликаної поганою моделлю господарювання. Американський вчений є одним з розробників теорії сталого розвитку і скасування боргів бідним країнам.

Учасники конференції, яка проходить у Ватикані, обговорять також у ракурсі справедливості при глобальному розвитку питання взаємозв'язку управління фінансовими активами держав, енергетичної стійкості й можливістю загального зростання.

Папська Академія наук складається з членів-представників точних і природничих наук, які рекомендуються Радою Академії і вибираються Святішим Отцем з учених світу незалежно від національної та релігійної приналежності.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va