У Папськії Академії Наук обговорять ситуацію в Сирії
  • Чтв, 02/01/2014 - 10:53

Папська Академія наук збирає експертів у сфері політики, культури, економіки, науки і дипломатії, щоб спільно проаналізувати і обговорити драматичну ситуацію в Сирії, а також громадянську війну, яка триває в цій країні вже більше двох років, забираючи життя в переважно мирного населення, в першу чергу дітей, жінок і старшого покоління.

13-18 січня 2014 у Ватикані пройде зустріч під назвою "Сирія. Чи можемо ми залишатися байдужими?". У ній візьмуть участь, серед інших, колишній прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер, колишній віце-президент Єгипту і генеральний директор МАГАТЕ, лауреат Нобелівської премії миру 2005 Мухамед Мустафа аль-Барадеї, американський економіст, один з авторів політики "шокової терапії" в Польщі та Росії Джеффрі Сакс і багато інших. Учасниками зустрічі в Папської Академії Наук будуть обговорені ситуація християн в Сірий, проблеми міжрелігійного діалогу, способи припинення бойових дій для надання гуманітарної допомоги.

Ватиканська зустріч, передуватиме  міжнародній конференції "Женева 2", відкриття якої заплановано на 22 січня в Швейцарії.

За матеріалами  http://be.radiovaticana.va