У ПАР вбили бельгійського священника
  • Птн, 17/01/2020 - 17:28

Ми глибоко вражені тим, що сталося. О. Джеффа знайшли із зав'язаними руками і ногами та мотузкою на шиї. Жахлива смерть того, хто все своє життя присвятив місіям. Так про вбивство бельгійського облата, котрий 55 років працював на місіях у Південно-Африканській Республіці, говорить його співбрат, о. Даніель Корин.

О. Джеффа Голландерса вбили в його помешканні, швидше за все, вночі в неділю 12 січня. Його тіло знайшли через день. Припускається, що цей злочин скоїли з метою пограбування. За словами місцевого єпископа Віктора Фалана, злодії були погано поінформовані. «Усі знали, що в нього немає грошей. Він служив бідній спільноті. Кожну копійку, яку мав, віддавав, щоб допомогти своїм парафіянам», – наголосив єрарх.

О. Джеффу Голландерсу було 83 роки. З 1965 року він працював на місіях у ПАР, присвятив усе своє життя проголошенню Євангелія та створенню нових парафій. Нещодавно він служив на парафії в Бодібе, поблизу Клерксдорпа на північному заході країни. Він є першим священником, якого вбили цього року.