У Пармській єпархії УГКЦ з нагоди Року Божого милосердя видали брошуру про Таїнство Сповіді
  • Втр, 15/03/2016 - 11:00

З нагоди Ювілейного року Божого милосердя у Пармській єпархії Святого Йосафата УГКЦ (США) побачило світ нове видання – брошура «Поцілунок Христа: Таїнство Сповіді». Ініціатором і упорядником є с. Анна Ляшок, ЧСВВ, координатор Пасторального відділу цієї єпархії, та Джозеф Стоунцерберґер, кандидат наук, професор

Брошура «Поцілунок Христа: Таїнство Сповіді» складається із дев’яти розділів з додатками. Вони розповідають про визначення гріха, поняття примирення, провини та щирого покаяння, подається історичний опис розвитку Таїнства Покаяння, трактування грiха у сьогоденні, подається вчення Отців Церкви про гріх та покаяння, спільнотне приготування до Таїнства Покаяння, практичні поради щодо іспиту сумління.

Як зазначають на початку автори, «кожен християнин покликаний бути причасником Христового життя. А для того, щоб поглибити своє духовне життя та стосунки із Богом, ми повинні визнати реальність гріха». «Кожна людина покликана безупинно аналізувати, куди вона прямує у своєму житті для того, щоби при потребі змінити напрям руху. Свята Церква, через такі нагоди, як наприклад, установлені днi посту та великi свята, допомагає християнину не збитися з правдивої дороги у мандрівці з Христом. Однiєю з таких нагод є також Таїнство Покаяння», – зазначають вони.

Замовити ці матеріали українською і англійською мовами, а також та відео  англійською мовою можна безпосередньо у с. Анни, звертаючись за вказаними контактними даними: Sr. Ann Laszok, OSBM, Pastoral Ministry Office of the Eparchy of St. Josaphat (http://stjosaphateparchy.com/pastoral-office/, e-mail:srannl@aol.com, тел. 412-260-1607).