У Патріаршому соборі для почитання виставили мощі святого Івана Павла ІІ
  • Суб, 22/11/2014 - 17:11

З нагоди першої річниці Революції гідності в Патріаршому соборі Воскресіння Христового для публічного почитання виставили мощі святого Папи Івана Павла ІІ.

Мощі урочисто внесли в собор під час нічних молитовних чувань, які очолив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Він пояснив, чому саме мощі Папи Івана Павла ІІ з нагоди річниці Революції гідності виставлені у соборі. «Як затривожився весь комуністичний табір, коли прийшла вістка, що Кароль Войтила був обраний як Папа Іван Павло ІІ. Усі темні сили затривожилися. Коли почалася польська боротьба проти тоталітаризму, коли був запроваджений військовий стан, щоб знищити «Солідарність», яка не погоджувалася зі зневагою людської гідності, то голосом захисту гідності людської особи став Папа Іван Павло ІІ. До сьогодні римляни пам’ятають, як Папа світив свічку молитви у своєму вікні, пригадуючи усьому вільному світові, що є хтось такий, хто не має сьогодні свободи. І він увійшов у історію своєю опікою над страждаючими, своєю невтомною апостольською працею на захист гідності людської особи як Папа, який зруйнував Берлінський мур. Як Папа, який став Апостолом Миру», – зазначив проповідник.

Архиєрей розповів, що сьогодні з нами мощі крові Івана Павла ІІ. Саме тої крові Івана Павлі ІІ, яка пролилася на площі Святого Петра в Римі під час того, як у нього стріляв посланець комуністичного табору.

«Нехай дотик до мощей буде дотиком до зцілення, який справді передасть нам силу Духа Святого. Нехай сьогоднішній день згадування перетвориться на молитву надії і зцілення», – побажав Блаженніший Святослав.