У Патріаршому соборі відбулася духовно-мистецька програма «Тобі, преподобна мати Йосафато»
  • Втр, 28/05/2019 - 12:10

26 травня 2019 року у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбулася духовно-мистецька програма «Тобі, преподобна мати Йосафато». Цей захід пройшов у рамках відзначення цьогорічних ювілеїв – 150-ліття з дня народження та 100-ліття з дня переставлення до вічності преподобної Йосафати Гордашевської – співзасновниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

Вечір відбувся під патронатом Львівської обласної державної адміністрації, Департаменту з питань культури, національностей та релігії та Фундації «Андрей». У програмі взяли участь солісти, хор і камерний оркестр Заслуженої академічної капели України «Трембіта». Автором ідеї заходу була с. Еммануїла Харишин.

На початку до усіх присутніх звернувся о. Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків в Україні Патріаршої курії УГКЦ, який розповів про свій досвід співпраці з сестрами протягом свого священичого служіння.

Серед численних гостей, які прийшли до собору, були сестри служебниці з Києва, отці з парафій Київської архиєпархії, отці студити з Обухова, сестри Пресвятої родини, сестри василіанки, сестри мироносиці, брати-семінаристи з Київської Трьохсвятительської духовної семінарії.

До слова була запрошена провінційна настоятелька сестер служебниць с. Мирослава Яхимець, яка зазначила, що «всі ми відчуваємо присутність блаженної Йосафати та віримо, що як за свого життя, так і тепер вона готова послужити через молитву заступництва за свій народ. Маємо численні свідчення, як блаженна Йосафата через молитву до неї, випрошує у Господа ласки навернення до праведного християнського життя, оздоровлення від різних хвороб, звільнення від узалежнень, ласку батьківства».

На завершення с. Мирослава заохотила всіх присутніх до молитви через заступництво блаженної Йосафати, бо вона може і хоче послужити і надалі своєму народові!

 

Сестри служебниці НДМ