У Патріаршому соборі вшанували пам’ять митрополита Андрея Шептицького
  • Срд, 01/11/2017 - 13:48

1 листопада 2017 року, у день упокоєння слуги Божого митрополита Андрея Шептицького, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві вшанували пам’ять цього великого сина України.

Сьогодні в головній святині УГКЦ звершували Божественну Літургію та панахиду, під час яких поминали митрополита Андрея. Заупокійну молитву очолив настоятель Патріаршого собору о. Ніканор Лоїк, студит.

Під час проповіді увагу вірних було звернено на важливість слухання Слова Божого в Євангелії та житті вибраних мужів Його Церкви: «Нам важливо вслухатися у Слово Боже, записане у Святому Письмі та житії святих і праведників. Адже Господь упродовж багатьох століть промовляв і промовляє до нас через різних людей. Такими людьми є і блаженний мученик Теодор Ромжа, якого сьогодні літургійно згадуємо, і слуга Божий митрополит Андрей Шептицький, якого поминаємо в чергову річницю його смерті. Вони не боялися проповідувати Євангеліє в часи переслідувань і репресій. Вони завжди мужньо стояли на сторожі правди та належно служили Богові у Його Церкві», − зазначено у проповіді.

По завершені Літургії в соборі молилися панахиду, під час якої згадували патріархів Андрея, Йосифа та Любомира і всіх покійних єпископів, священиків та мирян Української Греко-Католицької Церкви.