У Перемишлі відбувся Чин введення на митрополичий престол Архиєпископа Євгена Мирослава (Поповича)
  • Нед, 20/12/2015 - 09:54

19 грудня 2015 року в катедральному соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відслужив Архиєрейську Літургію та здійснив Чин введення на митрополичий престол Архиєпископа Євгена (Поповича).

В урочистій події взяли участь біля сорока владик, які прибули з Польщі, України та Словаччини. Серед них були присутні між іншим Апостольський Нунцій у Польщі Архиєпископ Целестіно Мігльоре та Архиєпископ Кирил Василь, Секретар Конгрегації для Східних Церков.

Богослужіння розпочалося о 10.00 процесійною ходою з єпископської палати до собору Святого Івана Хрестителя. Главу УГКЦ привітали вірні Перемисько-Варшавської архиєпархії та парох Собору. Опісля Архиєпископ Іван (Мартиняк) привітав усіх присутніх достойників Церкви та представників влади Польщі і України.

Під час Святої Божественної Літургії відбулося урочисте поставлення владики Євгена на митрополичий престол. Після Святої Літургії відбулося підписання канонічного протоколу про те, що новим Перемисько-Варшавським Архиєпископом і Митрополитом став владика Євген.

Згодом усі присутні почули привітальне слово Архиєпископа Кирила Василя та владики Володимира (Ющака), Єпарха Вроцлавсько-Гданського. Прочитано також вітальні листи від Президента Польщі Анджея Дуди та Президента України Петра Порошенка. Новий Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський Євген (Попович) виголосив подячну промову.

На завершення торжеств духовенство та вірні Перемисько-Варшавської архиєпархії подякували Архиєпископу Івану (Мартиняку) за дотеперішню пастирську працю та привітали владику Євгена – нового Архиєпископа і Митрополита.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами cerkiew.nazwa.pl