У Першій Львівській медіатеці триває Різдвяна виставка робіт особливої молоді
  • Чтв, 29/12/2016 - 15:56

У Першій Львівській медіатеці (вул. Мулярська, 2а) 27 грудня 2016 р. Б. відкрилась Різдвяна виставка робіт особливої молоді, якою опікується БФ «Карітас – Львів УГКЦ». На ній представлені унікальні ікони на склі та вітражні різдвяні ангелики, над якими впродовж чотирьох місяців працювали користувачі «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Карітасу Львова в рамках проекту «Створюймо зміни разом – творчі та відкриті» за підтримки Карітасу Регенсбурга (Німеччина).

Художник Олена Башкіна, яка вчила особливу молодь малювати ікони на склі, зазначає, що вони надзвичайно творчі і талановиті, але потребують індивідуального підходу і теплого, люблячого ставлення. Вони відкриваються, коли довіряють, працювати з ними легко і приємно. Мисткиня Наталя Гайдаш допомагала молоді з особливими потребами творити вітражних ангеликів. Керівник «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Марія Чучман наголошує: «У нашої особливої молоді можна повчитися, як пізнавати світ, любити його і по-своєму презентувати».

Виставка робіт триватиме до 10 січня. Організатори запрошують відвідати її і отримати натхнення для подальшого розвитку своїх, можливо, ще невиявлених талантів.

прес-служба БФ "Карітас-Львів УГКЦ"