У Південному Судані вбили англіканського пастора
  • Срд, 15/03/2017 - 10:44

Брутальне вбивство відбулося в місцевості Єі. Отця Сімона Кває вбили в день, коли в усій країні тривали молитви за мир і примирення. Представники суданської англіканської спільноти звернулись до президента Сальва Кііра із закликом зробити все можливе для того, щоб затримати вбивць, а також гарантувати безпеку священикам, пасторам і монахиням, що несуть служіння в цій країні. Водночас вони нагадали, що і надалі не вчинено правосуддя над вбивцями словацької місіонерки с. Вероніки Рацкової, яку вбили у цій же місцевості в травні минулого року.

Минула п’ятниця була в усьому Південному Судані днем загальної молитви. Цю ініціативу висунув президент, а до неї приєднались усі Церкви і спільноти країни, як християнські, так і мусульманські. В день молитов нагадали, що країна і її влада потребують справжньої віднови, яка дозволить подолати усі руйнівні конфлікти, поділи, трибалізм і загальну корупцію. «Політики повинні почати служити людям, а не тільки задовольняти своє прагнення влади і напихати кишені», – наголосив католицький митрополит столичної Джуби. Провадячи молитву за мир, Архиєпископ Пауліно Лукуду Лоро зазначив, що без доброї волі з боку усіх конфліктуючих сторін, не вдасться подолати триваючу війну, а також голод, який поставив цей край на коліна.

Бажання відвідати Південний Судан висловив Папа Франциск. Він хотів поїхати туди разом з примасом Англіканської спільноти. Однак чи відбудеться ця подорож і коли, залежить від ситуації в цій африканській країні, інформує Wiara.pl.