У Південному Судані зруйновані всі храми однієї з католицьких єпархій
  • Чтв, 30/01/2014 - 18:06

За місяць у Південному Судані в результаті бойових дій повністю знищені культові споруди єпархії Малакал, побудовані протягом 8 років. Про це в інтерв'ю Radio Bakhita розповів апостольський адміністратор єпархії Малакал (столиця Верхнього Нілу) Роко Табан, пише портал InfoCatolica.

Дві фракції SPLM (Рух за звільнення народу Судану, правляча партія) борються за контроль над видобутком нафти в регіоні.

Незважаючи на угоду про припинення вогню, підписану 23 січня в Аддіс-Абебі, місія ООН у Південному Судані продовжує фіксувати зіткнення у Верхньому Нілі і штаті Джонглей. Обидві сторони звинувачують одна одну в порушенні перемир'я і злочинах проти цивільного населення.

Sudan Tribune опублікував заяву прес-секретаря колишнього віце-президента Рієка Мачара, який звинувачує урядові війська і союзне ополчення, яке прийшло зі штату Блакитний Ніл, у скоєнні злочинів проти цивільних осіб після взяття Малакала. Зокрема, видання відзначає, що солдати урядової армії вбивали мирних жителів з племен нуерів, шіллук і дінка бор. Однією з жертв став протестантський пастор.

За матеріалами www.sedmitza.ru