У Північній Кореї місіонера засудили до пожиттєвої каторги
  • Нед, 01/06/2014 - 20:10

Південнокорейського місіонера Кіма Чен Вука засудили в Північній Кореї до пожиттєвої каторги за нібито шпигунство і спробу створити підпільні церкви. Це ще один християнський місіонер, якого затримав і засудив місцевий тоталітарний режим.

Протестантському місіонерові 50 років і впродовж довгого часу він працював у місті Даньдун на кордоні з Китаєм. Як повідомили урядові медіа, його арештували торік у жовтні, тому що він прибув на територію Північної Кореї нелегально. До того ж, провадив антидержавну діяльність, а доказами в цій справі мали бути релігійні книги, картки пам'яті, компакт-диски і "шпигунське обладнання", які належали обвинуваченому і які він використовував у злочинних цілях.

Режим у Пхеньяні повідомив, що обвинувачений зізнався в антидержавних релігійних діях, які «злісно ранили гідність» вищого керівництва країни. Неідентифікований північнокорейський адвокат сказав, що місіонер «щиро розкаявся у своїх злочинах і вибачився». Він також мав звернутися до суду з проханням відмінити застосування смертної кари, якої вимагала прокуратура.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va