У Покотилівці освячено Пам’ятний хрест загиблим героям України
  • Пон, 16/07/2018 - 15:22

14 липня у смт Покотилівка Харківської області було відкрито Пам’ятний хрест воїнам, які віддали життя за Україну. Освячення звершив настоятель Покотилівського Свято-Покровського монастиря о. Йосиф Щур, ЧСВВ.

Мешканці Харківщини зібралися у селищному Парку слави, щоби вшанувати всіх, хто віддав життя в боротьбі за Україну. У події взяли участь також члени «Національного корпусу», представники місцевої влади та сестри святого Йосифа з Харкова.

На початку заходу прозвучав гімн України, опісля о. Йосиф освятив хрест. «Завдяки Ісусові хрест став символом спасіння, перемоги і символом спілкування з тими, які відійшли в інше життя, – наголосив єромонах Йосиф. – Добре, що буде місце, де ми збиратимемося та молитовно єднатимемося з нашими героями». Отець заохотив молитися за Україну й ніколи не забувати тих, хто віддав життя за кращу долю українського народу.

Опісля до присутніх звернувся Покотилівський селищний голова Анатолій Павленко, а також поетеса Ольга Халепа, воїн АТО й мати загиблого бійця.

ugcc.kharkiv.ua