У Польщі дитячий омбудсмен розкритикував «дружні до ЛГБТ школи»
  • Суб, 27/05/2023 - 12:28

У Польщі розгорівся скандал довкола нав’язування гендерної пропаганди у школах. Польські ЛГБТ-організації створили рейтинг «дружніх до ЛГБТ шкіл», до якого увійшли навчальні заклади, які виконали умови прихильності до секс-меншин.

Критеріями рейтингу була підтримка гомосексуальних підлітків педагогами, видимість і представленість в органах шкільного самоврядування «негетеронормативних» учнів, а також проведення заходів, присвячених рівності ЛГБТ (наприклад, участь у суперечливій традиції проведення Веселкового тижня).

Уповноважений з прав дитини в Польщі Миколай Павляк під час форуму «Церква-освіта-виховання» оголосив про перевірку шкіл, які увійшли до рейтингу, щоб визначити, в чому саме проявляється ця «дружність до ЛГБТ». Ліві політики та активісти намагаються маніпулювати та створити враження, що дитячий омбудсмен відстоює небезпечне середовище для дітей, проте це не так. «Дружніми до ЛГБТ школами» називають ті навчальні заклади, які підтримують і пропагують гендерну теорію та стають майданчиком консолідації підлітків довкола цих ідей.

Як повідомляє Portal Samorzadowy, дитячий омбудсмен впевнений, що «батьки мають право не дозволяти, щоб їхня дитина піддавалася пропаганді чи впливу екстремальних ідеологій, особливо тих, які протистоять вічним законам природи». Саме тому зараз розробляються заходи, щоб унеможливити доступ до шкіл неурядових організацій, які відкрито підтримують чи популяризують гомосексуальний спосіб життя. Зокрема, чиновники мають намір створити систему дозволів для представників НУО, яка включатиме погодження Ради школи, Ради батьків, а також перевірку у реєстрі педофілів.

Павляк зазначив, що немає нічого особливого в майбутніх перевірках, адже вони охоплять також католицькі, музичні, початкові та середні школи. «На жаль, у багатьох випадках виявляється, що керівники чи інші установи не перевіряють своїх працівників [членів НУО, які працюють з дітьми] у реєстрі педофілів. Ми маємо захистити дітей від злочинців і така перевірка є одним із важливих інструментів, який потрібно використовувати», – пояснив він.

Гендерна пропаганда серед учнів середніх шкіл є поширеним явищем в багатьох країнах, включно з Україною. Ці ініціативи є достатньо маргінальними, проте їх ініціатори агресивно нав’язують свою «моду» через експериментальні програми та залучення неурядових організацій (наприклад, для проведення уроків статевого виховання). 

ЛГБТ-лобісти намагаються утвердити «норму», що діти можуть бути геями, лесбійками і трансгендерами та нібито потребують особливого «гендерно-чутливого підходу». На жаль, в Україні державна влада переважно підтримує гендерні ініціативи для школи, але в Європейському Союзі є країни, як-от Польща, котрі чинять спротив ЛГБТ-пропаганді в освіті.