У Польщі набирає популярності «байблінг»
  • Срд, 01/10/2014 - 13:27

Байблінг (Вible-ing) —15 хвилин роздумів над фрагментом з Біблії у громадському місці. У Кракові на таке спільне зосередження нещодавно зібралося 25 осіб.

Найчастіше учасники акції збираються в певному місці і в обумовлений час: вони сідають спиною один до одного і розмірковують над біблійним фрагментом, після чого діляться своїми роздумами.

«Байблінг» відбувається без транспарантів та спілкування з іншими людьми. Люди, переважно молодь, збираються, щоб зосередитися над Божим словом в тих місцях, де найбільше руху і людей.

Організатор «байблінга» в Кракові о.Павел Беня ТІ так прокоментував акцію: «Таким чином ми хочемо послати сигнал суспільству, і це можливо — вийти зі Святим Письмом навіть на вулицю і там читати його і роздумувати над ним, при цьому нікому не заважаючи».

Ідея проводити такі роздуми в громадських місцях належить учасникам спільноти св. Йоана зі студентського душпастирства у Варшаві, яким опікуються єзуїти. Ініціатива проводилася і в інших польських містах, зокрема у Любліні.