У Польщі представлено попередню програму Апостольського візиту Папи Франциска
  • Нед, 13/03/2016 - 00:11

У Варшаві та Кракові відбулося представлення попередньої програми Апостольської подорожі Папи Франциска до Польщі, яка триватиме від 27 до 31 липня 2016 року та відбуватиметься з нагоди Всесвітнього Дня Молоді у Кракові та святкування 1050-річчя Хрищення Польщі.

Святіший Отець прибуде до Кракова 27 липня. Першими будуть зустрічі з Президентом Польщі та єпископатом. Ввечері він привітає молодь з вікна архиєпископської резиденції, з якого до юнаків і дівчат також промовляв святий Іван Павло ІІ.

У четвер, 28 липня, Глава Католицької Церкви відвідає Марійський санктуарій в Ченстохові, де помолиться перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці та очолить Святу Месу з нагоди 1050-річчя Хрищенння Польщі. Ввечері у Кракові відбудеться привітання з учасниками ВДМ.

На п’ятницю, 29 липня, заплановані відвідини меморіального комплексу на теренах колишнього концтабору Аушвіц, а ввечері – молитва Хресної Дороги у Кракові.

У суботу, 30 липня, Папа перейде через Святі Двері санктуарію Божого Милосердя в Лаґєвніках, відвідає каплицю, де спочивають мощі святої Фаустини Ковальської, відслужить Святу Месу з духовенством, чернецтвом і семінаристами, посповідає кількох юнаків і дівчат. Ввечері Святіший Отець очолить молитовне чування з молоддю.

Заключне Євхаристійне богослуження Всесвітнього Дня Молоді з врученням юним паломникам зі всіх континентів місіонерського мандату відбудеться 31 липня вранці, а перед відльотом Папа зустрінеться з волонтерами, оргкомітетом та доброчинцями молодіжного форуму.