У польському Кемпно вперше відправили Літургію св. Івана Золотоустого українською мовою
  • Срд, 24/08/2016 - 11:24

У польському місті Кемпно в костелі св. Марціна вперше відправили Божественну Літургію св. Івана Золотоустого українською мовою. Раніше Єпископ Каліський Едвард Яняк зазначив, що в Кемпно і околицях працює та проживає декілька тисяч українців, яким необхідна душпастирська опіка в їхньому обряді на рідній мові.

Службу Божу відправив душпастир Парафії Стрітення Господнього в Лодзі о. Євген Сухий. На Літургію прибуло понад 100 осіб, переважно греко-католиків, але присутні були також і римо-католики, і православні.

Перед початком Служби Божої всіх присутніх привітав декан Кемпно, який є також і парохом парафії св. Марціна о. Єжи Пальпуховський. Саме завдяки його старанням в усіх костелах Кемпно і околиць (близько 30 парафій) протягом двох неділь липня було проголошено про початок греко-католицького душпастирства, а на парафіяльних таблицях з’явилися плакати українською мовою, які приготував о. Євген.

О. Євген висловив щиру подяку за можливість обійняти душпастирською опікою українців греко-католиків на території Кемпно і околиць та всіляку допомогу. Священик також подякував Його Преосвященству Едварду Яняку, який був головним натхненником початку цього душпастирства.

Після Божественної Літургії відбулася зустріч з вірними, під час якої о. Євген коротко розповів про УГКЦ в Польщі, звідки взялися українські церкви і спільноти на тих західних землях. На завершення о. Євген заохотив присутніх спільними силами будувати нову спільноту в Кемпно на Славу Божу.

За інформацією Греко-Католицької Спільноти в Кемпно