У польському місті вандал напав на католицький храм
  • Птн, 15/05/2020 - 14:18

Поліція Сяніка затримала 38-річного чоловіка, який скоїв кілька актів вандалізму в парафії Преображення Господнього в Сяніку. За словами місцевого священника, він розбив вікна та двері, зруйнував стенди всередині храму та пошкодив машини священників. У затриманого було 0,2 промілле алкоголю в крові.

«Нам дуже шкода з приводу чергового осквернення храму та акту ненависті до священників. Просимо про гарячу молитву, захист з боку відповідних служб та допомогу у відновленні пошкоджень», – сказав о. Роман Фронь, парох парафії Преображення Господнього в Сяніку.

«У неділю, 10 травня 2020 р., пізно ввечері в нашій парафіяльній церкві були скоєні акти вандалізму – вікна у дверях та вікнах розбиті, знищені стенди, що висіли у церкві, серйозно пошкоджені машини священників», – написав священник.

За інформацією порталу esanok.pl, винуватцем є 38-річний чоловік. Його затримали свідки інциденту і тримали до прибуття поліції. Під час скоєння цього злочину він перебував під впливом алкоголю, алкотестер показав 0,2 промілле в крові.