У Полтаві говорили про сучасне монашество та екзорцизм
  • Нед, 19/03/2017 - 10:55

17 березня у Полтаві у студії обласного радіо "Лтава" відбувся радіоефір за участю отця Ігнатія Москалюка, ЧСВВ, настоятеля монастиря отців василіян у м. Червоноград, що на Львівщині.

На початку, душпастир коротко розповів про історію заснування Чину Святого Василія Великого, про подію, яка відбулася 400 років тому, про роль Київського митрополита Йосифа Велямина Рутського у процесах реформації українського монашества.

Ієромонах проаналізував ключові аспекти сучасного монашества в Україні, які, зокрема, характеризують та визначають спосіб життя монахів Чину Святого Василія Великого. "Настоятель будь-якої монашої спільноти повинен в першу чергу бути люблячим батьком для усіх тих, хто посвятив своє життя Богові, - зауважив отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, - дарувати їм любов самого Ісуса Христа, а ченці зі свого боку мають слухатися свого настоятеля".

Також душпастир розповів про молитву екзорцизму (вигнання злого духа) на яку кожен священик повинен отримати спеціальний дозвіл від єпископа.

За словами ієромонаха, сам Ісус Христос ставить перед апостолами дуже чітке та послідовне завдання, яке стосується спасіння людської душі. "У Святому Письмі ми можемо часто почути чітку вказівку Ісуса Христа спрямовану до своїх апостолів, - зауважив отець Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, - де Господь закликає їх оздоровляти недужих, очищати прокажених, а, навіть, виганяти бісів". Священик наголосив, що людина, яка дійсно опанована злим духом, першочергово, повинна пройти процес воцерковлення, пізнати правди християнської віри та приступити до Святих Тайн Сповіді та Євхаристії.

На завершення радіоефіру, отець Ігнатій побажав усім полтавцям відчути любов самого Господа, бути відповідальними дітьми Божими та прийти у час Великого посту до храму, щоб прийняти Святі Тайни Сповіді та Євхаристії.

Прес-служба парафії УГКЦ Пресвятої Тройці