У Полтаві провели молитовний сніданок
  • Срд, 16/01/2019 - 18:34

16 січня, у Полтавській ОДА почали зі спільної молитви та привітання зі святами. На Молитовний сніданок запросили представників християнських конфесій, громадських організацій, науковців та героїв України.

Молитовний сніданок — традиційний захід, присвячений Різдву Христовому. Його ініціював голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Така зустріч об’єднує християнські конфесії. А також представників різних сфер. 

— Сьогодні, як ніколи, важливо знайти взаєморозуміння та усвідомити, що ми всі — частини одного народу. Ми об’єднані і сильні — цьому сприяє й отримання Томосу. Дякую Президенту та всім, хто також опікувався цим питанням, за те, що наша церква нарешті стала незалежною! — наголосив Валерій Головко. 

Учасники заходу дискутували, обговорювали актуальні теми та вітали один одного зі святами. 

— Вже не перший молитовний сніданок ми проводимо в Полтавській ОДА. Це стало славною традицією, тому що, у першу чергу, це єднання. Нас усіх поєднують спільні питання, — прокоментував заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Зокрема на зустрічі говорили про роль церкви та Різдва у сучасному суспільстві.

— Христос не просто прийшов дати моральний кодекс, адже він у всіх релігій приблизно однаковий. Проблема в іншому: ми розуміємо, що потрібно дотримуватися заповідей, але через матеріальні речі та владу часто забуваємо про це. І саме Ісус Христос дає нам силу виконати заповіді, — розповів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. 

Сюрпризом для гостей став театралізований виступ студентів Української Академії Лідерства. Вони розповіли історію появлення Христа, співали щедрівки та привітали зі святом. 

— Молитовний сніданок пройшов чудово, ми зосередились на духовних речах. Цього разу більше говорили про Різдво Христове, його значення у житті. Гарна була атмосфера: спершу священики щедрували, далі був потужний виступ УАЛ-івців, які показали вертепну виставу. Присутні сповна відчули чари різдвяного часу, — поділився настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві отець Юрій Кролевський.