У Полтаві сестри монахині розпочали духовну працю у міській лікарні
  • Втр, 12/09/2017 - 10:29

11 вересня у Полтавській міській лікарні № 3 відбулася зустріч с. Августини Костик та с. Венедикти Гараздовської, сестер ЧСВВ, які минулого тижня приїхали на працю до Полтави, з п. Анатолієм Рудичом, головним лікарем полтавської медичної установи.

У ході розмови обговорили свою подальшу духовну працю у стінах міської лікарні, поділилися своїми думками та визначили напрямки для надання духовної опіки для пацієнтів та персоналу медичної установи.

“Під час минулого тижня ми вже мали можливість долучитися до душпастирської праці по різних лікарнянних відділеннях, – зауважили сестри монахині під час розмови, – і зрозуміли, що тут є дуже багато людей, які, окрім того, що добре нас сприймають, потребують доброго слова, тобто Слова Божого”.

Слід зазначити, що сестри, окрім богословської освіти, мають так само медичну освіту, що само собою буде всебічно доповнювати їхню працю у лікарні.

Отець Максим Кролевський, медичний капелан, розповідає, що у березні цього року у лікарні з благословення владики Василія (Тучапця) та за сприяння адміністрації медичної установи була освячена капличка святого цілителя та великомученика Пантелеймона:

– Звертаючись до провінційної настоятельки мати Даниїли я просив, щоб було б добре, щоб сестри мали і медичну освіту, бо тоді їхня праця у Полтаві, зокрема у лікарні, буде мати більший успіх, оскільки вони розумітимуть своїх пацієнтів та колег-медиків набагато краще. Так і сталося! – коментує медичний капелан Міської лікарні № 3.

Також цього дня у Полтаві монахині відвідали Центр реабілітації для дітей з органічним ураженням нервової системи, де так само будуть працювати з дітьми.