У Полтаві у День героїв помолилися за загиблих українських воїнів
  • Чтв, 24/05/2018 - 12:03

У Всеукраїнський День героїв в м. Полтаві на Алеї пам’яті полеглих захисників України БФ “Карітас Полтава” разом із батьками загиблих бійців, ГС “Координаційний центр розвитку ” Громада Полтавщини” та волонтерами висадили квіти поблизу меморіальної дошки. Опісля відбулася панахида за загиблими воїнами, що привернуло увагу полтавців до сучасних Героїв, які віддали життя за незалежність і свободу України.

За словами о. Володимира Раковецького, адміністратора парафії Всіх святих українського народу УГКЦ м. Полтави, ми не тільки в цей день повинні в пам’яті воскресити подвиги наших загиблих героїв, а й пам’ятати про них постійно в наших молитвах.

“Більшої любові ніхто не має, як хто душу свою положив за друзів своїх (Ів. 15:13)”. Для нас є обов’язком згадувати загиблих та вшановувати їх не тільки думками, а й своїми діями. Адже кожен з нас, коли народжується, несе у своєму серці певні дари, таланти та здібності: хтось стає лікарем, хтось вчителем, а хтось воїном та волонтером. Ми всі запрошені відкрити своє покликання дане нам Богом на благо інших і запитати себе, ким я маю бути у своєму житті і що я маю робити, цим сам здійснюючи соціальне служіння для наших ближніх”, - зазначив о. Володимир.

Також о. Володимир подякував батькам, які виховали таких мужніх синів і залишаються підтримкою для інших військових та їхніх рідних, не зважаючи на свою втрату та біль.

ugcc.kharkiv.ua