У Полтаві відкрито Алею та освячено пам’ятний знак героям АТО
  • Птн, 09/03/2018 - 07:54

6 березня на території парку імені Івана Котляревського м. Полтави відбулося відкриття Алеї та освячення пам’ятного знака героям АТО. Чин освячення здійснив о. Володимир Раковецький, адміністратор парафії Всіх Святих Українського народу УГКЦ. “Імена українських військових, які віддали своє життя за збереження територіальної цілісності нашої Батьківщини ніколи не будуть забуті в українській історії, – зазначив священик, – тому завдання кожної людини, яка цінує українську землю – берегти пам’ять про цих людей, насамперед, пам’ятати їх у молитві”.

Варто зазначити, що пам’ятний знак встановлено таким чином, що у нього вмонтована інтерактивна дошка, на якій відображається інформація про полтавців, що загинули у зоні АТО: фотографії, роки життя, обставини загибелі та нагороди.

До вшанування пам’яті долучилися матері загиблих учасників АТО та їх дружини, секретар міської ради Оксана Деркач, а також депутати міської ради, представники громадських організацій, небайдужі полтавці.  Після урочистого відкриття Алеї було покладено квіти до пам’ятного знаку.