У Полтаві військові греко-католицькі капелани на тв-каналі “Лтава” обговорювали співпрацю силових структур та Церкви
  • Суб, 24/09/2016 - 03:18

21 вересня у Полтаві у студії телерадіокомпанії “Лтава” відбувся показ телевізійної передачі – ток-шоу “Акценти”, яка була присвячена темі співпраці силових структур та Церкви.

Участь у телепроекті взяли: о. Ігор Федоришин, головний військовий капелан Бучацької єпархії, о. Іван Ісайович, військовий капелан Мукачівської єпархії, о. Максим Кролевський, військовий капелан Харківського екзархату та отець Юрій Кролевський, настоятель парафії Пресвятої Тройці у м. Полтава.

Під час ефіру говорили про суть та зміст інституту військового капеланства Української Греко-Католицької Церкви, про новий рівень співпраці армії та Церкви, про модель військового капеланства через призму державного законодавства. Також священики окреслили завдання військового капелана, зокрема у зоні АТО.

У ході спілкування, ведуча та священнослужителі, обговорили важливість особи капелана у військовому середовищі, особливо у контексті бойових дій, окресливши майбутні перпективи капеланства в українських збройних формуваннях.

Отець Іван Ісайович та отець Ігор Федоришин, Народні герої України, поділилися з глядачами своїм досвідом, пережиттям та специфікою душпастирського служіння в умовах бойових дій у зоні АТО.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО МАЖНА ТУТ: