У Рава-Руському деканаті вшанували святого Івана Павла
  • Втр, 19/05/2015 - 14:58

18 травня, у день 95-тої річниці від дня народження святого Івана Павла, Папи Римського, у храмі с. Синьковичі Рава-Руського деканату, де перебувають мощі святого, молитовно вшановували цю святу особу.

В урочистій Святій Літургії взяли участь священики Жовківського і Рава-Руського деканатів, та віряни цієї місцевості. Проповідь виголосив о. Володимир Валевський, настоятель парафії с. Боянець. Проповідник зазначив, що святий Іван Павло став близький до людей, як ніхто інший зі своїх попередників, а присутність мощей у парафії с. Синьковичі уможливлює вірним зі всієї Жовківщини і не тільки, просити його небесного заступництва на своїй землі. Говорячи про дар зору, промовець застановився над поглядом святого: «Скільки в його погляді було доброти?! Його погляд випромінювало те, що було у серці, а серце наповнювалося цією доброзичливість від дня його народження». Наприкінці душпастир промовив молитовне прохання, щоб святий «випрошував у Бога ласки, щоб ми вчилися наш зір повертати на добрі речі».

Наприкінці спільного моління священнослужителі та хор братів із Крехівського монастиря заспівали Величання і всі присутні приклонилися перед святими мощами.