У Римі Глава УГКЦ зустрівся з українськими семінаристами
  • Втр, 18/03/2014 - 11:12

16 березня Блаженніший Святослав зустрівся із семінаристами та ректоратом Українського папського інституту Святої Покрови в Римі. Глава УГКЦ розповів майбутнім священнослужителям про ситуацію в Україні та наголосив на необхідності капеланського служіння для постраждалих на Майдані.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що сьогодні перед священиками стоять нові виклики душпастирського служіння та опіки людей, які переживають так званий посттравматичний синдром. «На різних рівнях церковного життя, - зазначив Блаженніший Святослав, - ми організовуємо тренінги для священиків, щоб підготувати їх належним чином до духовного супроводу людей, які зазнали не лише фізичних, а й психологічних травм під час подій на Майдані». Він також закликав майбутніх священиків як слід підготуватися до такого виду служіння.

Глава УГКЦ говорив і про важливість капеланського служіння у війську: «Сьогодні присутність священика серед захисників Батьківщини є надзвичайно потрібною. Ми мусимо бути разом з нашими військовослужбовцями і підтримувати їх у ці нелегкі часи».

Коментуючи роль Церкви в подіях, що відбуваються в Україні, Блаженніший Святослав наголосив, що священнослужителі не повинні втручатись у політичні процеси, однак це не означає, що вони не мають права на громадянську позицію, коли, зокрема, потрібно говорити правду і боротися за неї.

Архиєрей висловив подяку українським студентам у Римі, які в умовах дезінформації та пропаганди презентують справжню Україну. Глава УГКЦ закликав студентів організовувати у своїх університетах дні молитви за Україну та розповідати своїм міжнародним друзям правду про події в Україні. «Сьогодні кожен із вас повинен стати голосом правди про Україну», - наголосив Глава УГКЦ.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

Джерело: http://news.ugcc.org.ua