У Римі Глава УГКЦ зустрівся з українськими студентами та закликав їх ефективно використовувати час
  • Пон, 13/10/2014 - 09:55

12 жовтня в приміщенні Української папської колегій Святої Покрови в Римі Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, зустрівся з українськими студентами. Зустріч відбулась з нагоди початку нового навчального року в папських університетах Рима.

На зустрічі Блаженній Святослав пригадав студентам головну тему цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ: управління Богом даними дарами. Йдеться про відповідальне ставлення і управління часом, талантами та матеріальними благами.

«Є дуже важко бути управителем власного часу, – наголосив Предстоятель УГКЦ, – бо час ми не можемо збільшити, однак можемо дуже легко змарнувати. Вартість подарованого вам часу ви зможете збагнути тільки з перспективи часу». Час навчання у Вічному місті, на переконання Блаженнішого Святослава, має стати періодом не лише інтелектуального розвитку, але, перш за все, духовного збагачення.

Розповідаючи про можливості навчання у папських університетах Рима, Глава УГКЦ закликав студентів присвятити достатньо часу для вивчення іноземних мов, котрі, за його словами, є «ключем до здобуття знань».

Окрім цього, Блаженніший Святослав розповів студентам про перебіг роботи Папського Синоду про сім’ю та обговорив актуальні проблеми сім’ї в українському контексті. Зокрема, він звернув увагу майбутніх душпастирів на проблему соціального сирітства – зростання кількості дітей, котрі залишились без батьківського піклування.

«Для Церкви в Україні ця проблема є великим душпастирським викликом, адже ми зустрічаємось із цілим поколінням молодих людей, котрі не знають, що таке сімейні стосунки», – сказав Блаженніший.

На завершення зустрічі Глава УГКЦ побажав молодим науковцям Божого благословення, «без котрого жодні природні таланти не є плодоносними».

Прес-служба товариства «Свята Софія»