У Римі говорили про виклики покликання до священства
  • Пон, 06/01/2020 - 12:37

З 3 по 5 січня 2020 року в Римі проходив симпозіум, організований пастирською комісією Конференції єпископів Італії. На неї зібралися викладачі та студенти духовних семінарій.
"Ми часто заявляємо про покликання як про щастя, - як ніби мова йде про мрію, відірвану від реального світу. Але це не так. Якщо ми говоримо про щасливих людей, то маємо на увазі тих, хто вирішив слідувати за Господом, але в той же час з радістю приймає всі обмеження і страждання, пов'язані з таким рішенням. Адже саме це робить існування плідним, дозволяє вести щасливе життя", - зазначив в інтерв'ю Радіо Ватикану о. Мікеле Джанола, директор італійського душпастирства покликань.

Особливо важлива на шляху покликання підготовка в духовній семінарії, яку папа Франциск називає "домом молитви, навчання і єдності". "Всі дороги покликання, - підкреслив о. Джанола, - потребують спеціального простору, де можна знайти справжній досвід служіння Господу, перемогти свої сумніви і зрозуміти, що значить жити в братерстві. Період семінарії (...) дає можливість відповісти на питання: чи повинна початкова інтуїція людини конкретизуватись у священстві або залишитися тільки досвідом життєвого шляху".

Папа Франциск неодноразово підкреслював важливість розпізнавання, яке стосується не тільки майбутніх священиків, а й усіх віруючих. З цього приводу о. Джанола зазначив: "У всі часи життя ми покликані розпізнавати, як сьогодні можна домогтися успіху в наших відносинах з Господом, зрозуміти, як краще поводитися. Покликання до священства стає відповіддю на заклик Ісуса, Який прекрасно знає всі наші найпотаємніші бажання. Господь допомагає нам вибирати тільки те, чого ми дійсно хочемо, навіть якщо спочатку, можливо, ми це погано розуміємо".