У Римі говорять про "культуру марності"
  • Чтв, 31/10/2013 - 19:29

Для протистояння "культурі марності" потрібне тривале християнське виховання, переконаний кардинал  Брас де Авіз, префект Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя.

Єрарх взяв участь у конференції на тему "Вірність і наполегливість в покликанні в контексті культури марності". Вона відбулася 29 жовтня 2013 р. в Папському університеті "Антоніанум" в Римі. В інтерв'ю Радіо Ватикану кардинал зазначив, що зберегти вірність будь-якому покликанню людям стає все складніше, особливо перед обличчям сьогоднішньої культури, для якої немає нічого остаточного і вічного, де все триває "поки це мені подобається, поки це робить мене щасливим ...". За словами кардинала, в такому контексті слід поглибити роздуми над поверненням до вірності, яка буде міцною і корінитиметься в серці.

Особливу увагу він звернув на важливість постійного контакту з Божим словом. "Слово Боже - друг людини, слово Боже - близьке, не далеке; воно не накладає тягар, але пропонує передумови щастя. Якщо ним не живемо у повноті, не живемо з постійним зусиллям, може трапитися, що частина нашого життя почне прагнути до інших станів, що не походять від слова Божого. І це створює труднощі",- сказав кардинал  і підкреслив, що фундаментальними є постійні відносини з Богом.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va