У Римі презентують Щоденник о. Василя Поточняка
  • Суб, 14/01/2017 - 10:26

22 січня у Римі у Соборі Святої Софії о 10:00 розпочнеться Архієрейська Літургія, яку очолить Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф Мілян, а опісля відбудеться презентація Щоденника о. Василя Поточняка, в якому він описував переживання своєї хвороби перед смертю.

У презентації візьмуть участь: владика Йосиф Мілян, настоятель Свято-Іванівської лаври Студійського уставу УГКЦ ієромонах Юстин Бойко і секретар ПМВ о. Андрій Гах.

Назва Щоденника - "З дороги зцілення", оскільки протягом своєї хвороби о. Василь сповіщав близьких людей про свій стан і перебіг лікування смс, які завжди завершувалися словами: "З дороги зцілення". У виданні зібрані всі такі повідомлення о. Василя.

Щоденник складається з кількох частин. В історичній о. Василь розповідає, як все розпочалося, як він переживав свою хворобу, хто його підтримував і які думки у нього з'являлися. Друга частина - це фрази, які запам'яталися о. Василю Поточняку після читання Святого Письма і різної духовної літератури, зокрема кількатомного видання "Богочоловік" відомої італійської містички Марії Вальторти і Листа Апостола Якова про терпіння і як його слід переносити.

У Щоденнику міститься Духовний тестамент (заповіт) о. Василя, а також спогади людей, які відіграли особливу роль у його житті, зокрема, під час пережиття його важкої хвороби, - Блаженнішого Любомира (Гузара), Владики Йосифа (Міляна), о. Василя Говери, Олеся Городецького, Марії Матіос, Павла Дворського.

Упорядник Щоденника і автор вступної промови - о. Юстин Бойко, один з найближчих приятелів о. Василя Поточняка.

Придбати Щоденник можна буде одразу після закінчення заходу.

Захід відкритий для всіх охочих.