У Римі розпочалась зустріч координаторів Світових Днів Молоді
  • Чтв, 06/04/2017 - 12:03

– Це найбільша зустріч, присвячена Світовому дню молоді, і понад половина її учасників – молоді люди. Це дуже важливо, – підкреслив голова дикастерії у справах мирян, життя і сім'ї кардинал Кевін Фаррелл, відкриваючи засідання координаторів СДМ, яке розпочалось в Римі учора, 5 квітня, а закінчиться 7 квітня.
Перший день підсумувала на своїй сторінці у Фейсбуку учасниця зустрічі з України Стася Волинська: «У Римі розпочалася велика міжнародна зустріч "З Кракова до Панами". Зараз тут майже 300 делегатів із різних країн світу, і більшість – це представники молоді!

Перший день був присвячений СДМ у Кракові. Делігати від Організаційного комітету на чолі з кардиналом Дзівішем говорили про духовні плоди, які принесли Дні молоді, про різні технічні аспекти приготування цієї події. Після презентацій була відкрита дискусія, коли кожен міг поставити запитання, прокоментувати почуте або розповісти про свій досвід СДМ.

День закінчився подячною Службою за Світовий день молоді у Кракові. 

Дуже тішуся, що можу бути тут делегатом від України, і маю надію, що ця зустріч дасть добрі плоди».
Загалом на зустрічі присутні координатори зі 103 країн і з понад 40 різних міжнародних рухів і спільнот. Ціль зустрічі: підсумок СДМ, що відбувся у 2016 році в Кракові, обговорення наступної зустрічі молоді в Панамі та роздуми про підготовку до Синоду єпископів у наступному році, присвяченому молоді та розпізнання покликання.

Використані матеріали: niedziela.pl, facebook Стася Волинська
Фото: Стася Волинська