У Римі розпочався Ювілей священиків
  • Чтв, 02/06/2016 - 11:21

«Наслідуючи образ Доброго Пастиря, священик є мужем милосердя й співчуття, близьким до своїх людей та служителем усіх». Ці слова Папи Франциска є провідною думкою центральних святкувань Ювілею Милосердя священиками, які прибули з різних кінців світу до Риму. Ювілей священиків розпочався 1 червня, а його кульмінаційною подією стане Євхаристійне богослуження на площі Святого Петра, яке очолить Святіший Отець.

Як повідомляє Папська Рада сприяння новій євангелізації, відповідальна за проведення заходів з нагоди Святого Року, до Вічного Міста вже прибуло понад 6 тисяч священиків та семінаристів. Перший день прощі присвячений Адорації Найсвятіших Тайн та Сповіді, до яких можна приступити в «ювілейних» храмах Риму. Після обіду відбуваються прощі до базиліки Святого Петра з переходом через Святі Двері. День завершиться катехизою, яку у призначених церквах буде виголошено різними мовами, та Святою Месою.

На четвер, 2 червня, заплановано нечувану досі ініціативу – духовну віднову для священиків, яку особисто проведе Папа Франциск, що виголосить три конференції, почергово в Папських базиліках Святого Івана (10:00), Пресвятої Марії (12:00) та Святого Павла (16:00). Священики та семінаристи, які перебуватимуть в цей час у інших двох базиліках, зможуть слухати роздуми Святішого Отця за допомогою відеотрансляції. Ці роздуми також транслюватимуться в прямому ефірі телеканалами в різних кінцях світу та на сайті Ювілейного Року. Після завершення останньої конференції в кожній з базилік розпочнуться Святі Меси.

У п’ятницю, 3 червня, в урочистість Найсвятішого Ісусового Серця, коли відзначається Всесвітній день молитви за освячення священиків, Глава Католицької Церкви очолить завершальне Євхаристійне богослуження. Варто зазначити, що ці святкування збігаються із 160-ю річницею свята Пресвятого Ісусового Серця, яке 1 червня 1856 року встановив блаженний Папа Пій ІХ.